Szex

Dugás csak óvszerrel (akár férfival, akár nővel, akár aktívan, akár passzívan) megfelelő víz vagy szilikon alapú síkosítóval.

Játékszereket (dildók, stb…) legjobb óvszerrel használni, minden használat után megmosni szappanos vízben.

Orális szexnél ne engedj, hogy a partnered a szádban élvezzen.

Ha vadászni vagy randira indulsz, vigyél magaddal óvszer és síkosítót.

Szűrés

- Ha szexelsz, akkor érdemes HIV és szifilisz szűrésre járni – akkor is, ha úgy érzed, betartottad a biztonságosabb szex szabályait és akkor is, ha nem.

- Minél korábban tudsz arról, hogy elkaptad az egyik vírust, annál jobban kezelhetőbb lesz, mint amikor már később derül ki.

- Hogy milyen gyakran, attól függ, hogy mennyire sok partnered volt és mennyire tartod be a biztonságos szex szabályokat. Legalább évente egyszer menj el, de ha sűrűbb a szexuális életed, akkor érdemes minden negyedévben szűrésre menni.

Drogok, alkohol

- Légy tisztában azzal, hogyha bulizáshoz használsz drogokat vagy alkoholt, elképzelhető, hogy veszélyesebb dolgokat fogsz csinálni szex közben.

- Nem árt józan ésszel értékelni, hogy mikor teszel olyan dolgokat, amit később megbánhatsz.

Depresszió

- Az élet nem csak a szexről szól. Ha magányosnak érzed magad, és ezt a hiányt szexel próbálod kipótolni, törd azon egy kicsit a fejed, hogy mi mást csinálhatnál, hogy a szabadidőd ne csak a szexről szóljon.

Májbetegség (Hepatitisz)

- A hepatitisz fertőzés komoly problémákhoz vezethet: a biztonságosabb szex részben segít a fertőzés megelőzni.

- A legjobb, ha védőoltást kérsz magadnak a hepatitisz A és B ellen. De légy tisztában hogy a hepatitisz C ellen nincs oltás: ez ellen még mindig a biztonságosabb szex segít.

Egyéb szexuális úton terjedő betegségek

- több féle szexuális úton terjedő betegségek léteznek, mint például a vérbaj, gonorhea, chlamidyia, rüh, tetvek, HIV, hepatitis, HPV, stb…..

- Ha szexelsz, érdemes ezeket tanulmányozni, hogy hamar felismerd a tüneteit. Ezzel jobban tudsz lépni, ha egyiket elkaptad.

És még

- ami mindenkinek szól, még meleg és biszex férfiaknak is: egy egészséges életmód és kiegyensúlyozott lelki világ sokat segít, hogy egészséges és boldog maradj.

- Tehát mindig jó ötlet abba hagyni a dohányzás, rendszeresen mozogni, egészségesen táplálkozni és foglalkozni a kiegyensúlyozott lelki világgal is.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Január 16, Kedd 18-20 ig
Március 16, Péntek 18 -20 ig
Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat