kedd, 13 június 2017 18:02

PrEP & PEP

prep miniMi is az alapvető különbség a PrEP és a PEP között? Mind a kettő a HIV fertőzés megelőzésére szolgáló eszköz. Bár mindkettő azonos célt szolgál, de a szedésének módozata különböző. Először is tisztáznunk kell a két szó jelentését, mivel gyakran előforduló mozaikszavakról van szó, mégis kevesen tudják jelentésüket!

péntek, 28 október 2016 19:28

Az óraátállítás és a HIV gyógyszerek

timezone change miniEzen a hétvégén állítjuk át az órákat, és bizony, ez a HIV pozitiv személyeket is érzékenyen érinthet, nemcsak mindenkit, akiknek a napi ritmusát megzavarja. Ez ugyanis olyan, mint egy utazás valamelyik szomszédos időzónába, és ugyanazt is kell tennünk, amit akkor tanácsolnak az orvosok.

HIV Aids 3 miniA Gilead Sciences új fejlesztése egészen ígéretes, hiszen arra képes, amire a kutatók nemrégiben jöttek rá: kikergeti a rejtett zugokból az inaktív HIV fertőzött sejteket, hogy az immunrendszer felvegye a harcot az elpusztítására.

hat ok miniA Thebody.com egy érdekes összeállítást írt arról, hogy milyen okokból hagyhatják ki a HIV pozitív betegek a életmentő gyógykezelést akár egy napra is.

 

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság egy új HIV gyógyszert hagyott jóvá. Az Edurant, is megakadályozza, hogy a HIV megfertőzze a CD4-es sejteket, de kisebb mértékű mellékhatásokkal bír, mint a hasonló működésű Sustiva.

Manchesteri kutatók felfedezték, hogy a Lopinavir nevű antiretrovális gyógyszer sikeresen megállította a rák kialakulását HPV fertőzött személyeknél.

 

szerda, 13 október 2010 00:00

A kanabisz, mint gyógyszer

Néhány amerikai államban az orvosi marihuána segíti a HIV pozitívok életét, ahogyan a rákosok és egyéb súlyosan sérült emberekét is.

 

 

 

Drámai mértékben javultak az Afrika legveszélyeztetettebb részein és a karibi térségben élő fiatalok ismeretei a számukra készített, az MTV zenei csatornán vetített AIDS-, illetve HIV-elleni műsoroknak köszönhetően.

 HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Január 16, Kedd 18-20 ig
Március 16, Péntek 18 -20 ig
Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat