péntek, 28 október 2016 19:28

Az óraátállítás és a HIV gyógyszerek

timezone change miniEzen a hétvégén állítjuk át az órákat, és bizony, ez a HIV pozitiv személyeket is érzékenyen érinthet, nemcsak mindenkit, akiknek a napi ritmusát megzavarja. Ez ugyanis olyan, mint egy utazás valamelyik szomszédos időzónába, és ugyanazt is kell tennünk, amit akkor tanácsolnak az orvosok.

De mit is tanácsolnak? Utazáskor azt tanácsolják, hogyha keleti irányba utazunk, hogy utazás előtt annyi órával korábban vegyük be a gyógyszereinket, amennyi időzónát átlépünk. Ha nyugati irányba, akkor annyi órával később. Így a napi rutinunkat az utazás alatt sem veszítjük el, hiszen óraátállításkor akkor vesszük be a gyógyszert, amikor elő van írva.

Ugyanez tehát a helyzet az óraátállításkor is. Télen az óraátállítás előtti napon vegyük be egy órával később a gyógyszert, nyáron pedig egy órával korábban, hogy másnap az óra szerint szedjük továbbra is a gyógyszereket.

A tanács forrása: http://www.thewellproject.org

Új hozzászólás

(*)-gal jelölt adatokat kötelező kitölteni.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Január 16, Kedd 18-20 ig
Március 16, Péntek 18 -20 ig
Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat