péntek, 27 máj. 2011 00:00

Az új NNRTI gyógyszer HIV kezeléshez, az Edurant

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság egy új HIV gyógyszert hagyott jóvá. Az Edurant, is megakadályozza, hogy a HIV megfertőzze a CD4-es sejteket, de kisebb mértékű mellékhatásokkal bír, mint a hasonló működésű Sustiva.

A hatóság természetesen más különbségre is felhívták a figyelmet. Bár mindkét gyógyszer hasonló eredményeket mutatott fel a kísérletek során, mégis az Edurant kevésbé hatékony azoknál az embereknél, akiknél a vírusterhelés magasabb. Ezenkívül nagyobb a rezisztenssé válás esélye az Edurant esetében. A mellékhatások természetesen ugyanazok, csak alacsonyabb mértékben, mint a Sustiva esetében.

Forrás: POZ.COM

Új hozzászólás

(*)-gal jelölt adatokat kötelező kitölteni.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Január 16, Kedd 18-20 ig
Március 16, Péntek 18 -20 ig
Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat