szerda, 22 máj. 2013 00:00

Hat ok, amiért abbahagyhatják a kezelést

hat ok miniA Thebody.com egy érdekes összeállítást írt arról, hogy milyen okokból hagyhatják ki a HIV pozitív betegek a életmentő gyógykezelést akár egy napra is.

 

Aki a kezelésben részt vesz, annak tudnia kell, hogy nem hagyhatja ki a kezelés előírásait és élete végéig kell szednie a gyógyszereket. A cikk szerint az, aki azt mondja magáról, hogy betartja az előirásokat... az hazudik. Ezért felsorolták azt a 6 okot, hogy miért hagyhatunk ki egy ciklust a kezelésben. Ha kezelésben veszel részt, tartsd észben ezeket, és figyelj rá. Az életed is múlhat rajta...

1. Egyszerű feledékenység: bizony az egyszerű rutinokat is elfelejtheti az ember. Egy vitaminkúránál azért ezt komolyabban kellene vennünk...

2. Pénzhiány: Amerikában a kúra kemény, hiszen ez az életmentő kezelést nem támogatja a rendszer, a támogatási rendszerbe nehéz bekerülni. De a mellette a diéta is sokba kerülhet.

3. Mellékhatások: ne feledjük, hogy a kezelés mellékhatásai a depresszió, hányinger, rossz álmok... ezeket a legszivesebben mindenki kerülné.

4. Nem biztonságos otthon: bár elég érdekes indok, de a cikk itt a hajléktalanokra, gyakrabban költözőkre vagy a zűrös albérletekre gondol. Igenis kell egy biztonságos otthon, ahol biztonságban tarthatod a gyógyszereidet.

5. Elfoglaltság: az élet nem áll meg, ha megtudjuk, hogy fertőzöttek vagyunk. Zűrös időbeosztás, hektikus munkaviszonyok, mindennapi stressz... mind-mind okozhatják azt, hogy elfeledkezünk a fontos dolgokról - pl. hogy beszedjük a mindennapi gyógyszerünket.

6. Depresszió: nemcsak mellékhatás okozhatja, hanem a társadalmi kivetettség. Mély depresszió során előfordulhat, hogy az embernek semmihez sincs kedve, és ilyenkor mindenről megfeledkezhetünk - nemcsak a gyógyszereinkről

Forrás: Thebody.com

Új hozzászólás

(*)-gal jelölt adatokat kötelező kitölteni.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Január 16, Kedd 18-20 ig
Március 16, Péntek 18 -20 ig
Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat