péntek, 03 április 2015 15:27

Új gyógyszer tesztelése indul a HIV/AIDS vírus ellen, mely kikergeti és megöli a vírust

HIV Aids 3 miniA Gilead Sciences új fejlesztése egészen ígéretes, hiszen arra képes, amire a kutatók nemrégiben jöttek rá: kikergeti a rejtett zugokból az inaktív HIV fertőzött sejteket, hogy az immunrendszer felvegye a harcot az elpusztítására.

"Kiütni és megölni" - így emlegetik az új gyógyszer célját. A kutatók nemrégiben jöttek rá, hogy a HIV valamilyen rejtett zugokba menekül elsőként a fertőzés első napjaiban, és elraktározza magát, így aktív tud még akkor is maradni, ha a retrovirális gyógyszereknek köszönhetően a vírusterhelés alig észrevehető.

Az új gyógyszer hatása, hogy felébressze ezeket a fertőzött sejteket, így az immunrendszer meg tudja ölni a vírusokat, és talán végleges gyógyulás is elérhető lesz. Ennek persze az a feltétele, hogy a HIV pozitív személy antiretrovirális kezelésben vegyen részt, hiszen az immunrendszer csak így tud erős maradni.

A gyógyszert már sikeresen tesztelték HIV pozitív személyek vérmintáin, az emberi tesztelését most kezdték el, hogy kiderüljön, mennyire biztonságos a gyógyszer.

A gyógyszerkutató cég egyébként nem ismeretlen, hiszen a sokat emlegetett Truvada is nekik köszönhető.

forrás: hivplusmag.com

Új hozzászólás

(*)-gal jelölt adatokat kötelező kitölteni.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Január 16, Kedd 18-20 ig
Március 16, Péntek 18 -20 ig
Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat