csütörtök, 04 szeptember 2014 00:00

Táplálékkiegészítő vs. életmódváltás - ha HIV pozitív vagyok?

vitamin-miniSokan félvállról veszik a HIV vírust. Mert mi van, ha elkapom - vagy gyógykezelés, amivel életem végéig élhetnék, nem? Pedig nem ilyen egyszerű: a mostani cikkünk az életmódváltásról szól.

Van egy fórum külföldön, ahol a HIV pozitiv személyek szakértőknek tehetik fel kérdéseiket. Maga a kérdés megfogalmazási is sejtet egy-két dolgot, hiszen némelyik egy nagy átlagot szokott képviselni. Ami kérdésre bukkantunk, a következő volt:

Melyik a legjobb táplálékkiegészítők, amik segítenek, hogy egészséges maradjak a HIV kezelés során, és a mellékhatások miatt se szenvedjek?

A szakértő azonban megdöbbentő kijelentést tett: nem javasolja a táplálék kiegészítőket a betegeinek. A HIV fertőzöttek többsége az hiszi, hogy vitamin tablettákkal és táplálékkiegészítőkkel mindent meg lehet oldani, pedig az életmódváltás, az egészséges táplálkozás (megfelelő mennyiségű gyümölcs, szénhidrát, zöldség és kevesebb zsír), a dohányzásról leszokás és a rendszeres testmozgás többet segít, mint a tabletták.

Az indoklás is egészen megdöbbentő: a vitamin és táplálékkiegészítő lobbikra hivatkozik, és hogy szerinte nincs bizonyíték arra, hogy ezekre a vitamin és táplálékkiegészítők egyáltalán segítenének abban, hogy egészségesebbek maradjunk, és mélyreható, több éves kutatások sem készültek. Szerinte jobban jár egy HIV pozitív, ha életmódváltásba kezd, mint hogy drága kiegészítőket vásárol, amire nincs bizonyíték, hogy használni is fog.

forrás: thebody.com

Új hozzászólás

(*)-gal jelölt adatokat kötelező kitölteni.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Január 16, Kedd 18-20 ig
Március 16, Péntek 18 -20 ig
Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat