kedd, 20 július 2010 00:00

Új reménység: vakcina az AIDS ellen

Egy lépéssel közelebb került a tudomány ahhoz, hogy vakcinát találjon föl az AIDS ellen. Amerikai kutatók laboratóriumi úton két nagyhatású antitestre bukkantak, amelyek alkalmasak lehetnek blokkolni a HIV vírusok többségét.

 

Húsz esztendővel azután, hogy rájöttek arra, a HIV felelős csaknem 30 millió fertőzött haláláért, a megfelelő vakcina meglelése eddig jószerivel eredménytelen volt.


A most fölfedezett VRCO1-nek és VRCO2-nek elnevezett antitest igen ígéretesnek mutatkozik. Minden eddiginél hatásosabban megakadályozhatják, hogy emberi sejtek megfertőződjenek a HIV eddig ismert 90 százalékának változataival. A víruskutatók a két antitestet természetes úton állították elő szeropozitívok véréből.

Dr. Anthony Fauci, a fertőzőbetegségeket kutató amerikai Allergia Intézet vezetője kijelentette, az antitestek fölfedezése, akárcsak annak a mechanizmusnak a meglelése, amely blokkolhatja a vírust, nagy haladás ahhoz, hogy meggyorsítsák az AIDS gyógyítására alkalmas vakcina előállítását. Netán más fertőző betegség gyógyítását is segíthetik.

Új hozzászólás

(*)-gal jelölt adatokat kötelező kitölteni.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Január 16, Kedd 18-20 ig
Március 16, Péntek 18 -20 ig
Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat