szombat, 26 március 2016 09:49

Malawiban drónok segítik a csecsemők AIDS tesztelését

aids dron miniMalawiban a vérmintákat a laboratóriumba küldeni csakis motorokkal és helikopterekkel lehetett, de az UNESCO kisérleteket végzett arra, hogy drónokat is be lehessen vetni.

Ahhoz, hogy az a cél megvalósuljon, hogy sehol se legyen többé AIDS, néha meghiúsul. Van, ahol nem a tájékoztatás hiánya akadályozza meg a HIV fertőzöttek felderítését, hanem a lehetőség arra, hogy a vérmintákat eljutassák a megfelelő helyre.

Az egyik ilyen hely Malawi, ahol 2014-ben közel 40ezer csecsemő született HIV fertőzöttséggel. Ahhoz, hogy a vérmintákat eljutassák a laborokhoz, eddig motorokat és helikoptereket lehetett bevetni, de ezek fenntartása és üzemeltetése igencsak költséges. Ezért az UNESCO drónokat vetnek be, melyek akár 5-10 kilométer távolságra is be tudnak hatolni. A sikeres kisérleteket már megtörténtek, így semmilyen akadálya nincs arra, hogy a különleges szállítási módot a gyakorlatban is bevessék.

forrás: MTI

kép: BBC

Új hozzászólás

(*)-gal jelölt adatokat kötelező kitölteni.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Január 16, Kedd 18-20 ig
Március 16, Péntek 18 -20 ig
Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat