csütörtök, 15 október 2015 17:58

Az ebola mint szexuális betegség

ebola miniFriss hírek szerint nemcsak, hogy kimutatták a spermában az ebola vírust, hanem már az is kiderült, hogy az ebola terjedhet szexuális úton is. Erre pedig egy kórtörténet a bizonyíték.

Egy libériai nő márciusban fertőződött meg a vírussal, miután egy, a vírusból gyógyult ebola beteggel szexuális kapcsolatot létesített. Ez 6 hónappal azután történt, hogy a férfit a vérvizsgálatok alapján vírusmentesnek nyilvánították. A fertőzödés nyilvánvaló, hogy az első eset, és bizonyított, mivel a két fél vírusgenomja megegyezik. Ráadásul a különbözött is az összes nyugat afrikai ebola törzstől.

Kutatók nemrégiben fedezték fel, hogy az ebola a spermiumban több mint 9 hónapig kimutatható, és a fenti eset alapján bizonyított, hogy fertőzni is képes. Valamint nemrégiben egy skót gyógyultnak nyilvánított nőről derült ki, hogy 10 hónappal a betegsége után ismét válságos állapotban kezelnek.

forrás: vs.hu

Új hozzászólás

(*)-gal jelölt adatokat kötelező kitölteni.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Január 16, Kedd 18-20 ig
Március 16, Péntek 18 -20 ig
Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat