csütörtök, 10 február 2011 00:00

Az óvszernélküli szex miatt gyakoribb Hepatitisz C szűrés javasolt

Egy tanulmány tettek közzé az Oxford Journals oldalain, melyet Lynn E. Taylor, a providence-i Miriam Hospital jegyzi. A kutató szerint több HIV pozitív személyt találtak Nyugat Európában, Ausztráliában és több nagyvárosban Amerikában, akiknél az óvszerhasználat mellőzése miatt kialakult a Hepatitisz C vírusfertőzöttség is.

 

A tanulmány megállapította, hogy a vizsgált HIV fertőzöttek 75%-uknál alakult ki újra a Hepatitisz fertőzöttség, akik nem vettek részt HIV kezelésben. A vizsgálat során véletlenszerűen választottak ki 1830 személyt, akik korábban Hep C fertőzöttek voltak és később HIV pozitívak lettek. A kutató javaslata szerint a HIV pozitiv személyeknek gyakrabban kell Hepatitisz C szűrésre járniuk.

 

Forrás: POZ.COM

Új hozzászólás

(*)-gal jelölt adatokat kötelező kitölteni.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat