szombat, 16 április 2016 17:54

Durex kutatás - a fiatalok nem használnak óvszert

slip into something comfortable miniVajon vagányságból teszik? Vagy egyáltalán nincsenek felvilágosítva? Vagy úgy gondolják, velük úgysem történhet meg? Ehhez hasonló válaszokat kapott a Durex a közel két éves kutatása végén.

 A Durex a 16 és 24 év közötti fiatalokat kérdezte meg, és kiderült, hogy bár tudják, hogy óvszert kellene használniuk, az esetek többségében ez mégis elmarad. A számok pedig elszomorítóak, mármár megkérdőjelezi, hogy...

...egyáltalán használ még valaki óvszert?

Általános problémát okoz az a fajta "felelőtlenség", amikor sebezhetetlennek hiszik magukat, és azt gondolják...

...velem úgysem fog megtörténni!

Nagyban tájékozatlanok is a fiatalok, döbbenetesen keveset tudnak a szexuális úton terjedő betegségekről, a nem kívánt terhességről - vagyis a szexuális felvilágosultságnak a hiánya érezhető. Sok fiatalt nem érdekelnek a következmények, nem ragaszkodnak ahhoz, hogy óvszert használjanak, és a pillanat hevében ha voltak is elveik, azt könnyedén feladják.

Kinek a dolga lenne?

A kutatás során külön-külön beszélgettek el a résztvevőkkel, vagyis a fiúk beszélhettek anélkül, hogy a lányok megtudhatták volna ill. fordítva. Bár mindkét félnek a felelőssége a védekezés, a fiúk szerint az van, amit a lányok mondanak. Vagyis ha a lányok nem ragaszkodnak hozzá, akkor a srácok se. Ellenben a lányok úgy gondolják, hogy bár tudják, hogy védekezniük kellene, de tartanak attól, hogy ez megöli a hangulatot, hogy a fiúknak elmegy a kedvük az óvszerrel vacakolástól. Magyarul egymásra mutogatás miatt nem kerül elő az óvszer...

Beszéljenek a számok!

Beszéljenek a számok... 40% bevallotta, hogy több olyan partnere is volt, akikkel óvszer nélkül feküdt le. 61%-uk addig nem gondol rá, hogy szükségük lenne, amíg hirtelen szükségük lenne egyre. 14%-ukat a nemi úton terjedő betegségek riasztanak el a legkevésbé. 48%-uk úgy gondolja, hogy nincs olyan ismerősük, aki HIV-vel fertőzött lenne. Sőt, szerintük a...

HIV egy régmúlt idők problémája?

Ezért nem is kell vele foglalkozni.

A Durex ezért egy olyan kampányba fog bele, melynek célja a szexuális felvilágosítás. Növelni szeretnék a fiatalok magabiztosságát, és tanácsokat, ötleteket szeretnének adni, hogy szexuális életük jobb legyen és biztonságosabb.

forrás: napidoktor.hu

Új hozzászólás

(*)-gal jelölt adatokat kötelező kitölteni.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Január 16, Kedd 18-20 ig
Március 16, Péntek 18 -20 ig
Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat