csütörtök, 20 január 2011 00:00

A D vitamin hiánya cukorbetegséghez vezet

A HIV pozitiv emberek D vitaminhiánya cukorbetegséghez vezethet - írta a journal AIDS.

Zsofia Szep, a philadelphiai University of Pennsylvania Medical School gyógyszerkutatója szerint az alacsony D vitaminbevitel a HIV fertőzött személynél 2. típusú cukorbetegséghez vezet, ami együtt jár a csontok gyengeségével, a metabolikus szindrómával, valamint szív és érrendszeri betegségekkel. A kutatási eredmények azonban csak feltevések, mivel nem tudták egyértelműen megállapítani, hogy valóban az alacsony D vitaminbevitel vezetett cukorbetegséghez, vagy ez az eredmény csak véletlen volt, de figyelemreméltó. A szerző kifejtette, hogy ennek kiderítésében kutatásokba fog kezdeni, de mindez a jövő zenéje...

 

Forrás: POZ.COM

Új hozzászólás

(*)-gal jelölt adatokat kötelező kitölteni.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat