kedd, 05 április 2016 17:40

Ismét génterápiával gyógyítanák a HIV/AIDS-et

temple university miniA Temple University-nél bizakodóak, csak még a klinikai kisérleteket. Vérátömlesztéssel és génmódosított fehérvérsejtekkel talán gyógyítani lehet majd a HIV vírust.

Az egyetem munkatársai a Crisp/Cas9 módszerrel kisérleteznének. A lényege, hogy vért vennének a pácienstől, és a vérből kivágnák az immunsejtekbe épült HIV DNS szekvenciákat, anélkül, hogy a többi része sérülne. A Crisp/Cas9 fehérvérsejt pedig arra való, hogy ezt elvégezze: vagyis felkutatja a sérült sejteket, és elvégzi a HIV kivágását. Ezután visszatranszplantálják a megtisztított vért a fehérvérsejttel, mely így a szervezetben folytatná a műveletet.

A Temple University azonban úgy gondolja, hogyha sikerrel járnának, akkor 3 éven belül gyógyítható lehet a HIV.

A Crisp/Cas9 egy létező génterápia, mellyel más örökletes betegségeket is gyógyítani szeretnének. Mivel a HIV egy génmódosító vírus, így természetes, hogy ezzel is próbálkoznának. A génterápia azonban etikai kérdéseket is felvet, hiszen nemcsak a gének kijavítását, hanem géntulajdonságok hozzáadását is lehetne vele elvégezni.

forrás: nlcafé

Új hozzászólás

(*)-gal jelölt adatokat kötelező kitölteni.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Január 16, Kedd 18-20 ig
Március 16, Péntek 18 -20 ig
Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat