kedd, 01 március 2016 19:01

Új gyógyszer a láthatáron: egy injekció 8 hetente

injekcio miniBizonyára a HIV pozitív személyek számára jó kérdés lenne, hogy melyik lenne a jobb: a naponta szedett orvosság, vagy kéthavonta beadott injekció. Egy új kutatás ez utóbbinak az eredményeit tette most közzé.

A Janssen által elkészített rilpivirine és a a ViiV által készített cabotegravir koktélja a kutatásban részt vettek 95%-ánál hatásosnak bizonyult abban, hogy észrevehetetlen szinten tartsa a vírusszámot már a 32. hét után. A koktél egy 8 hetente beadandó injekció, melyre állítólag a gyógyszeres kezelésről lehetne átállni, ha a vírusszám sikeresen le lenne nyomva.

A kutatók azért tartják ezt nagy eredménynek, mert a gyógyszeres kezelés túlságosan is nagy figyelmet igényel: ha csak egyszer elfelejtik időben bevenni, akkor gyógyszerrezisztencia állhat fel, és hatalmas kockázatot jelent, ha akár csak egy kis időre is megszakítják a gyógyszeres kezelést. A 8 hetente beadható injekció tehát nagyobb szabadságot adna minden HIV pozitivnak, amit a kutatók szerint könnyebb lenne betartani.

forrás: hivequal

Új hozzászólás

(*)-gal jelölt adatokat kötelező kitölteni.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Január 16, Kedd 18-20 ig
Március 16, Péntek 18 -20 ig
Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat