péntek, 13 máj. 2011 00:00

HIV jelentés 2010 és a magyarországi prevenció helyzete

Az RTL Klub híradója is tudósított a 2011 magyarországi HIV jelentésről - valamint körbekérdezett a prevenció jelenlegi állásáról. A helyzet nem rózsás, bár maga a tudósítás is hagy némi megjegyzést általunk.

2010-ben 30%-kal több HIV fertőzöttet regisztráltak, mint 2009-ben. Az RTL Klub értesülése szerint a fiatalok tájékozatlanok, 90 százalékuk nem is használ óvszer a legelső szexuális érintkezés folyamán. Pedig az óvszer nemcsak a HIV-től véd, hanem a különféle nemi betegségektől is és a nem várt terhességtől. Ugyan a népegészségügyi programban oktatják a védekezést a tanároknak, visszakerülve az iskolába ezt nem alkalmazzák, vagy félve alkalmazzák. HIV prevencióra támogatást kérni csakis civil szervezetek kérnek, és van olyan szervezet, mely bárokat járva tart oktatást.

A tudósítás nem tér ki a melegekre, pedig a veszélyeztetett körbe leginkább a meleg férfiak tartoznak. Ezt meg is értjük, hiszen a HIV mindenkire veszélyes, aki nem védekezik az alkalmi szex folyamán. Ám sajnos a tudósítás kiemeli, hogy megfelelő kezeléssel a HIV fertőzött 40-50 évig is élhet. Ez igaz, de egy HIV fertőzött élete anyagilag, társadalmilag és egészségügyileg is megterhelt. Tehát mindenki számára, aki nem HIV fertőzött, hatványozottan javasoljuk, hogy alkalmi kapcsolat során használjon óvszert és járjon HIV szűrésre, hogy ne későn derüljön ki a fertőzöttsége, és időben megkezdje a kezelést.

forrás: RTL Klub Híradó

Új hozzászólás

(*)-gal jelölt adatokat kötelező kitölteni.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat