szerda, 01 február 2017 17:47

Biztonságos szex

safe is sexy miniTalán erről a témáról lehet a legtöbbet olvasni manapság; pont ezért fontos, hogy eloszlassuk a tévhiteket! A szex alapvetően nem bűn, - ahány ember annyi szexuális kultúra - de vannak azért betartandó szabályok!

A legbiztonságosabb mód az lenne, ha egész testünket beborító gumióvszerben „játszadoznánk”, de ez egyrészről vicces lenne, másrészről ellehetetlenítené az aktust. A másik megoldás a bizalmi alapon működő monogén párkapcsolat, aminak akadálya a „promiszkuitás”. Azért erről a lehetőségről ne mondjunk le. Ezzel együtt a mai világban a nemi úton terjedő betegségek kockázata megnövekedett. Ezek többségét már kordában tudjuk tartani, egyeseket pedig már gyógyítani is lehet, ha kellően odafigyelünk szervezetünkre, és annak változásaira.

Viszonylag könnyen gyógyítható STD betegségeink: HPV, Syphilis, Tripper stb. Ezekkel a betegségekkel a későbbiekben fogunk részletesen is foglalkozni. De térjünk is rá a legfontosabb témára, mit tehetünk alapvetően egészségünk megörzése érdekében!? Alapvető szabály, a HÚZZ GUMIT! még a mai napig érvényes. Ezáltal a legsúloysabb betegséget elkerülheted, ez pedig a HIV. Komoly tévhitnek számít, hogy orális érintkezéssel, vagy csupán csókolózással elkapható. A HIV vírus alapvetően 4 testnedvben él meg: hüvelyváladék, anyatej, vér, ondó.

Manapság egyre gyakrabban lehet hallani a különböző gyógyszerkészítményekről, melyek megvédenek, de egyelőre ez hazánkban TB alapon nem elérhető. Fontos tudni ezekről a készítményekről, hogy a HIV pozitívak kezelésére szolgáló (a licence jogét már elveszített) gyógyszerről van szó, melyet nagyon szigorú fegyelem mellett kell szedni. Továbbá 100%-os biztonságot sem nyújt a vírussal szemben, az egyéb betegségek ellen sem véd. Ha valaki mégis mellette döntene, annak havi több tízezer forintos áron elérhető a készítmény.

Ismételve önmagamat, a mai világban a legnagyobb biztonságot adó védekezési módszer a gumióvszer használata!

Szex biztonságosan, hogy ne csak aktus előtt, alatt, de után is nyugodt maradhass!

Új hozzászólás

(*)-gal jelölt adatokat kötelező kitölteni.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Január 16, Kedd 18-20 ig
Március 16, Péntek 18 -20 ig
Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat