csütörtök, 27 április 2017 18:40

HIV-pozitív lettél? Hogyan tovább?

igy elhetsz a hivvel mini

Napjainkban jelentősen nő a HIV fertőzöttek száma, viszont ez az állapot már szinte sosem halálos kimenetelű. A fertőzött személyek megfelelő gyógyszerszedéssel ugyan olyan életet élhetnek és annyi ideig, mint nem fertőzött társaik.

Mi a legfontosabb?

  • A modern orvostudomány szerint a gyógyszeres kezelést érdemes mihamarabb elkezdeni, hogy a vírusszámot méréshatár alá szoríthassuk vissza. A kezelés emberenként változik, ezért fontos a rendszeres konzultáció a kezelőorvossal; célja a vírus szaporodásának megakadályozása, az érintett általános állapotának stabilizálása és a súlyos immunrendszeri és egyéb szövődmények megelőzése. Ez nagy gyógyszerszedési fegyelmet igényel. Magyarul, minden nap és mindig ugyanabban az időben be venni a pirulákat.
  • Emellett fontos a megfelelő minőségi és mennyiségi táplálkozás, a megfelelő kalória- és vitaminbevitel. Viszont érdemes kerülni az ésszerűtlen vitamin (túl)adagolást!
  • Egészségünk érdekében próbáljuk meg kerülni a túlzott dohányzást.
  • Lehetőleg élj stressz mentesen, pihenj sokat; próbáld kerülni a véget nem érő bulizásokat!
  • A különböző tudatmódosító (kábító)szerek és a rendszeres alkohol fogyasztásának kerülése is nagyban segíti immunrendszerünk megfelelő működését. Alkoholfogyasztás esetében természetesen nem okoz problémát egy-egy pohár bor, vagy alkalmankénti italozás barátokkal/családdal.

Ezek a tanácsok csupán lehetőségek számodra, A DÖNTÉS A TE KEZEDBEN VAN! Amennyiben odafigyelsz magadra, és pár “apró” változtatást megfogadsz életviteledben, teljes értékű életet élhetsz! Bátran tervezheted a jövődet, párkapcsolatot, utazásokat és mindent, ami eddig is fontos volt számodra! A szexről sem kell ezentúl lemondanod, viszont mindig gondolkozz tiszta fejjel! Használj gumióvszert, mert (még rendszeres gyógyszerszedés mellett is) könyebben kaphatsz el más fertőzéseket és fertőzhetsz másokat is!

A legfontosabb, hogy ugyanolyan TELJES ÉRTÉKŰ TAGJA VAGY A TÁRSADALOMNAK, mint bárki más; ezt mindig tartsd szem előtt!

Új hozzászólás

(*)-gal jelölt adatokat kötelező kitölteni.HIV/STD szűrések

Helyszín: Magnum Szauna

Szűrés időpontok 2018-ban

Január 16, Kedd 18-20 ig
Március 16, Péntek 18 -20 ig
Május 16 Szerda 18-20 ig
Július 16, Hétfő 18 – 20 ig
Szeptember 15, Szombat 18- 20 ig
November 16, Péntek 18- 20 ig

A szűrés ingyenes és anonym. Nem kell vendégnek lenned ahhoz, hogy részt vehess a szűrésen. Mindenki, aki férfi és 18 éven felüli, az részt vehet rajta. Minden résztvevő az eredménye kézhezvételekor ajándék Magnum belépőt is kap.

hivstd-teszt

Videó

Magunkról

HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik az oldalunk, elsődlegesen a különféle nemi betegségekkel szembeni védekezéssel, a megelőzéssel, azaz a biztonságos szexszel. Segítünk megtalálni az anonym HIV/AIDS szűrési helyeket, és ha már megtörtént a baj, oldalainkon információt találsz a továbblépéshez.

Fórum bejelentkezés

Figyelem!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Copyright © 2010 pozitivan.hu - minden jog fenntartva. Kapcsolat